Használati feltételek

Üdvözöljük

Üdvözöljük a American Tourister honlapján (a továbbiakban: „a Honlap”), a American Tourister márka hivatalos webshopjában.

Kérjük, figyelmesen olvassa el a szerződési feltételeinket. Eltérő kikötés hiányában az American Tourister és a Felhasználók közötti jogviszonyra a jelen Szerződési Feltételek az irányadók, amelyeket a Felhasználók kötelesek elfogadni. Amennyiben ezeket a szerződési feltételeket teljes egészében nem tudja elfogadni, kérjük, ne használja a Honlapot.

Amennyiben ezen Honlap bizonyos szolgáltatásait a későbbiekben is igénybe veszi vagy termékeket vásárol, úgy elofordulhat, hogy addigra kiegészítő útmutatókat, szabályokat és szabályzatokat teszünk ezen termékekre illetve szolgáltatásokra vonatkozóan közzé, és ezek akkor a Honlap elválaszthatatlan részét fogják képezni, és a Honlap használata során Önre is irányadóak lesznek.

Az American Tourister fenntartja a jogot, hogy a Szerződési Feltételeit időről időre módosítsa, amit a Honlapon tesz közzé. A Honlap módosítást követő használata a módosított feltételek elfogadását jelenti.

Jelen Szerződési Feltételekben szereplő fogalmak meghatározását a 18. pont tartalmazza.

 1. Azonosítás

Az Aboutbags NV a weboldalon bemutatott termékek forgalmazója. Az Aboutbags NV székhelye Westerring 17, 9700, Oudenaarde, Belgium. ((cégjegyzékszáma Oudenaarde 0681.881.789)

telefonszám: +3619989613
fax szám: +32 51 696 837
e-mail: customer.care.hu@americantourister.com

Az Aboutbags NV-t nevében eljáró társaság neve és postai címe, ahol Ön a panaszait intézheti: Nayan,Belgium, 8850 Ardooie, Pittemsestraat 58D.

A megadott telefonszámon csak angol nyelvű ügyfélszolgálat érhető el. Magyar nyelvű tájékoztatásért, kérjük, keressen minket az info.hungary@samsonite.com email címen.

 1. A tartalom pontossága

Az American Tourister minden tőle telhetőt elkövet annak érdekében, hogy a Honlapon található információk időszerűek legyenek, azonban nem tudjuk garantálni, hogy a Honlapon semmilyen hiba nem fordul elő. A Honlapon közzétett információk illetve egyéb anyagok pontatlan adatokat illetve tipográfiai hibákat tartalmazhatnak. A termékek tömeg-, méret- és mennyiségi adatai csak becsült adatok. Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a termékekre vonatkozó adatok pontosak legyenek, és a termékek színét valósághűen mutassuk be. Ennek ellenére nem tudjuk garantálni, hogy az Ön képernyőjén megjelenő termékszínek ténylegesen megfelelnek a termékek valódi színeinek. A Honlapon közzétett információkat időközönként módosítjuk az Ön külön értesítése nélkül.
Az American Tourister fenntartja a jogot arra, hogy a Honlapot saját hatáskörben bármikor módosítsa. Az American Tourister nem vállal felelősséget a Honlapon található funkciók, anyagok és tartalmak zavartalan és hibátlan hozzáférhetőségéért, a Honlap illetve a hozzáférést biztosító szerver vírusmentességéért, illetve más káros tartalmakért. Az American Tourister nem vállal felelősséget a Honlap használatáért illetve felhasználásáért, beleértve a tartalmat illetve az esetleges hibákat is.

Kézipoggyászra vonatkozó előírások: bár minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a kézipoggyászként megjelölt termékeink megfeleljenek a mindenkori légiforgalmi előírásoknak, ám mégsem tudunk felelősséget vállalni azért, ha valamelyik légi társaság eltérő check-in sztenderdeket alkalmaz, vagy ha a légitársaságok vagy repterek módosítják az előírásaikat.

 1. Árak

A megrendelt termékek vételára a megrendelés megerősítésének időpontjában a Honlapon feltüntetett vételár, amelyet a rendelés kézhezvételének megerősítéséről szóló e-mailünkben kommunikálunk. Minden vételár forintban kerül feltüntetésre, és tartalmazza az Áfát. A vételáron felül feltüntetésre kerülnek a megrendeléssel kapcsolatosan felmerülő költségek (így különösen a fuvardíj ill. a postaköltség).

Amennyiben a megrendelt termék vételára vagy szállítási költsége hibásan került feltüntetésre, úgy erről a lehető leghamarabb értesítjük Önt, és felajánljuk Önnek, hogy megrendelését a helyes vételáron erősítse meg, vagy, hogy megrendelését törölje. Megrendelése törlése esetén visszatérítjük vagy jóváírjuk Önnek azt az összeget, amellyel a termékvásárlás során a bankkártyája megterhelésre került.

 1. Online rendelés

Megrendelés leadásának feltétele a 18. életév betöltése. A megrendelés menete a következő:

 • Helyezze a megvásárolni kívánt terméket a kosarába,
 • Válassza ki a szállítás módját,
 • Adja meg a szállítási címet,
 • Adja meg a számlázási címét és a fizetési adatait,
 • Kérjük, hogy fogadja el a szerződési feltételeket,
 • A megrendelés elküldését megelőzően lehetővé tesszük az Ön számára, hogy átnézze a kiválasztott termékeket, ellenőrizze a megrendelése teljes vételárát, beleértve a fuvardíjat ill. a postázási költségeket.

A megrendelés leadása után e-mailben igazoljuk vissza a megrendelése kézhezvételét. Ekkor zároljuk a bankkártyáján a megrendelése összegét, ám a kártyája csak akkor kerül megterhelésére, amikor a terméket elküldjük.

Hitelkártyával történő fizetés esetén e-mailben értesítjük Önt a fizetés státuszáról. A termék feladását követően értesítést küldünk Önnek (ún. „Kiszállításról Szóló Értesítő E-mail”). A megrendelések teljesítésének a feltétele a megrendelt termékek kiszállítás időpontjában történő rendelkezésre állásra.

 1. AJÁNDÉKKÁRTYA FELTÉTELEK

1. AJÁNDÉKKÁRTYA VÁSÁRLÁSA

1.1 Az American Tourister e-ajándékkártyák (eGift Card) 18 európai American Tourister webshopban kaphatók. Az e-ajándékkártyákat (eGift Card) kizárólag online lehet használni, abban az American Tourister webshopban, ahol a kártyát vásárolták.
1.2 Az e-ajándékkártyák (eGift Card) különböző dizájnban kaphatók, és személyes üzenet is küldhető a kártyával. Az American Tourister nem vállal felelősséget az Ön személyes üzenetének tartalmáért, ugyanakkor a American Tourister fenntartja magának a jogot arra, hogy személyes üzenetét ne mellékelje az e-ajándékkártyához (eGift Card), amennyiben nem megfelelőnek ítéli meg azt.
1.3 Az e-ajándékkártyák (eGift Card) különböző értékben kaphatók - 15 500 Ft és 300 000 Ft között - a következő oldalakon: www.americantourister.co.uk, www.americantourister.fr, www.americantourister.es, www.americantourister.de, www.americantourister.be, www.americantourister.nl, www.americantourister.it, www.americantourister.lu, www.americantourister.at, www.americantourister.se, www.americantourister.fi, www.americantourister.pl, www.americantourister.dk, www.americantourister.hu, www.americantourister.ch, www.americantourister.no, www.americantourister.ie
1.4 Az e-ajándékkártyák (eGift Card) ingyenesen kerülnek kiküldésre e-mailben. Ha az e-ajándékkártyát (eGift Card) együtt rendelik meg más American Tourister termékekkel, akkor a kártyát külön küldik el Önnek e-mailben.

2. AZ AJÁNDÉKKÁRTYÁK ÉRVÉNYESSÉGE

2.1 Az e-ajándékkártya (eGift Card) csak azon az oldalon érvényes, ahol azt vásárolták, 12 hónapig a vásárlás dátumától számítva, mely időszak letelte után a fel nem használt egyenleg lejár. A fel nem használt egyenleg nem kerül kifizetésre készpénz vagy jóváírás formájában.
2.2 Az e-ajándékkártya (eGift Card) nem visszaváltható készpénzre vagy jóváírásra. Az American Tourister e-ajándékkártya (eGift Card) harmadik fél számára történő további értékesítése tilos.
2.3 Az e-ajándékkártyára (eGift Card) és annak American Tourister webshopokban való használatára az American Tourister általános online értékesítési-, használati- és adatvédelmi feltételei vonatkoznak. Az American Tourister fenntartja magának a jogot arra, hogy előzetes értesítés nélkül bármikor megváltoztassa ezeket a feltételeket. Feltételezzük, hogy Ön elolvassa az e-ajándékkártyára (eGift Card) vonatkozó feltételeket, valamint az American Tourister online értékesítési- és használati feltételeit. Ezeket itt találja meg.
2.4 A 2.3 pontban feltüntetett e-ajándékkártyára (eGift Card) vonatkozó feltételek és az általános feltételek megváltozhatnak.

3. AZ E-AJÁNDÉKKÁRTYA (eGIFT CARD) LEVÁSÁRLÁSA

3.1 Az e-ajándékkártyát nem lehet egy további e-ajándékkártya vásárlására használni.
3.2 Az e-ajándékkártya pénzneme nem módosítható, illetve nem cserélhető. Az e-ajándékkártya csak azon az American Tourister oldalon használható, ahol azt vásárolták.
3.3 Az e-ajándékkártya megvásárlásakor figyelembe kell venni, hogy az nem számolható fel olyan termékekre, szállításra vonatkozó kedvezmények és/vagy ingyenes ajándékok igénylésére, melyek igénybevételéhez egy előre meghatározott vásárlási összeg szükséges.
3.4 Rendelésenként csak egy e-ajándékkártyát lehet beváltani. Az e-ajándékkártya használatához American Tourister termék(ek)et kell helyeznie a bevásárlókosarába. Megadhatja e-ajándékkártya (eGift Card) kódját:

Hogyan használhatom az ajándékutalványomat?

Amennyiben elég szerencsés, hogy ajándékutalványa legyen webshopunkhoz, melyen egy előre meghatározott összeg szerepel, és online vásárláskor használhat fel.

Kétféle módon lehet érvényesíteni az ajándékkódját:

 1. A kosarán keresztül
 • Válasszon egy terméket webshopunkból.
 • A kosár szöveges linkjére kattintva, menjen a kosarához a képernyő jobb felső sarkában.
 • Válassza ki a kívánt szállítás módot.
 • A szállítási mód mezők alatt találja az "Adja meg a promóciós kódot" szöveget. Kattintson ide.

Megjelenik, egy kis négyzet ahová be tudja írni a kódját. Miután megadta a kódot, kattintson az "Alkalmaz"-ra. Ajándékutalványa elfogadásra került.

Megjegyzés: A fent említett módszerrel nem tudja ajándékutalvány egyenlegét ellenőrizni. Kérjük, használja a második módszert ajándékutalványának érvényesítéséhez, melynek leírását megtalálja alul.

 1. A fizetési oldalon keresztül

Amennyiben szeretné leellenőrizni ajándékutalvány egyenlegét kérjük kövesse az alábbi lépéseket:

 • Válasszon egy terméket webshopunkból.
 • A kosár szöveges linkjére kattintva, menjen a kosarához a képernyő jobb felső sarkában.
 • Válassza ki a kívánt szállítási módot és kattintson a "fizetés" gombra a jobb alsó sarokban.
 • A fizetési oldalon, görgessen a Szállítási és Számlázási rész alá. Itt találja a következő szöveget "Rendelkezik ajándékutalvánnyal?" Válassza ki, hogy "Igen"

Megjelenik egy kis négyzet, ahová be tudja írni a kódját. Miután megadta a kódot kattintson az "Alkalmaz"-ra. Az ajándékutalvány egyenleg ellenőrzéséhez, kattintson az "egyenleg ellenőrzés" linkjére az utalvány négyzet alatt.

• A kifizetés feldolgozása csak akkor történik meg, ha ellenőrizte adatait és elfogadta a feltételeket, majd rákattintott a „Megrendelés elküldése” gombra.

3.4 A teljes rendelés (vagyis a termékek ára, az esetleges forgalmi adó és szállítási költség) az e-ajándékkártyáról (eGift Card) kerül levonásra. Az e-ajándékkártyán (eGift Card) lévő egyenleg a rendelés feldolgozása után azonnal frissül.
3.5 Ha a vásárolt termékek értéke kevesebb, mint az ajándékkártyán lévő egyenleg, a fennmaradó egyenleg újabb rendelések esetén felhasználható ugyanazokkal az e-ajándékkártya (eGift Card) adatokkal. Amennyiben a rendelés értéke meghaladja az e-ajándékkártyán (eGift Card) lévő teljes egyenleget, úgy az értékkülönbözet egyéb fizetési módon keresztül kell rendeznie.
3.6 A American Tourister fenntartja magának a jogot arra, hogy elutasítsa, törölje, valamint csalás, visszaélés vagy az e-ajándékkártyára vonatkozó feltételek megsértésének gyanúja esetén visszatartsa az e-ajándékkártyával kifizetett rendeléseket.

4. E-AJÁNDÉKKÁRTYÁVAL (eGIFT CARD) KIFIZETETT TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSE

4.1 Amennyiben (az online bolt feltételei között megadott időszakon belül) visszaküld egy e-ajándékkártyával vásárolt American Tourister terméket, úgy új e-ajándékkártyát (eGift Card) küldenek Önnek, amelynek összege és érvényességi ideje megegyezik a felhasznált e-ajándékkártyáéval a vásárlás előtt. A vásárlásnál használt e-ajándékkártya érvényét veszti.

5. E-AJÁNDÉKKÁRTYA (eGIFT CARD) EGYENLEG

5.1 Bármikor ellenőrizheti e-ajándékkártyája (eGift Card) egyenlegét, ha ide kattint. Az e-ajándékkártya (eGift Card) egyenlege az ajándékkártya érvényes számával ellenőrizhető.
5.2 Felhívjuk figyelmét arra, hogy az e-ajándékkártyákat (eGift Card) jelenleg nem lehet újra feltölteni.
5.3 Ha további információra van szüksége az e-ajándékkártyával (eGift Card) kapcsolatban, küldjön e-mailt a customer.care.hu@americantourister.com

6. ELVESZETT VAGY ELLOPOTT AJÁNDÉKKÁRTYÁK

Az American Tourister nem vállal felelősséget elveszett, ellopott vagy megsemmisült e-ajándékkártyákért (eGift Card), illetve azok illetéktelen használatáért. A kártya birtokosát nem illeti kártérítés.

 1. Fizetés

Az általunk elfogadott fizetési módok Honlapunkon kerülnek feltüntetésre. A fizetések forintban teljesítendők. Internetes csalásról és biztonságos fizetésről szóló rendelkezéseket a Honlapon található Adatvédelmi Szabályzatban talál.

Az American Tourister az eladott termékekre vonatkozó tulajdonjogát a vételár és a fuvardíj illetve postaköltségek teljes megfizetéséig fenntartja.
Bár az American Tourister a termékek eladója, a fizetések a Nayan bankszámlájára történő átutalással teljesítendők; a részletes fizetési adatok a Honlap fizetésre vonatkozó oldalain találhatóak.

 1. Adásvételi szerződés

Az American Tourister és Ön között az adásvételi szerződés mindaddig nem hatályosul, amíg az American Tourister a termékeket el nem küldi (fel nem adja) az Ön részére. A Honlapon közzétett információk mindössze ajánlattételi felhívásként kezelendők és nem minősülnek sem ajánlatnak, sem pedig egyoldalú kötelemnek.
Az Ön megrendelése kötelező érvényű vételi ajánlatnak minősül. Az eladás részünkről akkor válik kötelező erejűvé, amikor értesítettük Önt a termékek elküldéséről, feladásáról, a „Kiszállításról Szóló Értesítő E-mail” formájában.

Az American Tourister fenntartja a jogot arra, hogy a megrendelését az alábbi esetekben teljesen vagy részlegesen visszautasítsa:

 • ha a termék nem áll rendelkezésre,
 • ha a számlázási adatok hibásak vagy nem ellenőrizhetők;
 • ha a biztonsági rendszerek a megrendelést szokatlan megrendelésnek minősítik vagy a megrendelése csalás gyanúját veti fel,
 • ha a banki átutalás/zárolás nem történik meg időben,
 • ha okunk van feltételezni, hogy Ön még nem töltötte be a 18. életévét,
 • ha az árajánlat hibás,
 • ha nem tudunk az Ön által megadott címre kézbesíteni,
 • elháríthatatlan külső körülmény esetén.
 1. Kézbesítési korlátozások – rendeltetési ország

 • Postafiók címet és katonai postacímet (APO) nem áll módunkban elfogadni.
 • Hétfőtől péntekig kézbesítünk, munkaszüneti napok kivételével.
 • Honlapunkon ( www.americantourister.hu) keresztül kizárólag Magyarország területére kézbesítünk.
 1. Kézbesítés

Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a megrendelt termékeket a Felhasználónak küldött egyedi megrendelés megerősítésben megadott határidőn belül kézbesítsük. Az értesítésben megadott határidő azonban nem tekintendő garantált kézbesítési időnek, és ezért nem tudunk felelősséget vállalni. A Felhasználó felel a megrendelésben közölt szállítási cím helyességéért; és a hibásan közölt szállítási cím miatt felmerülő költségeket a Felhasználónak kell viselnie.

Minden termék az American Tourister-től kerül elfuvarozása. Amennyiben az Ön által megrendelt termék nem kerül megadott időn belül kézbesítésre, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk a vevőkódja vagy a megrendelésszáma megadásával. Ilyen esetben az adásvételi szerződést felmondhatja, és ellentételezésül kizárólag a vonatkozó termékek ellenértékének (ellenszolgáltatásának) teljes megtérítését követelheti tőlünk.

Választhatja ugyanakkor azt is, hogy meghatároz az adott körülményeknek megfelelő új szállítási határidőt, és kérheti, hogy az American Tourister az adott terméket ezen új határidőn belül küldje el Önnek. Ha az American Tourister ezen a meghosszabbított határidőn belül sem teljesít, úgy a szerződést felmondhatja, és a vonatkozó termékekkel kapcsolatosan ellenértékének (ellenszolgáltatásának) teljes megtérítését követelheti.

A fuvarozáshoz kizárólag hivatásos futárszolgálatot veszünk igénybe. Minden esetben szükséges, hogy valaki igazolja a küldemény kézbesítését. Ön ezennel hozzájárul ahhoz, hogy az adott küldeményt a Felhasználón kívül a megadott postacímen tartózkodó más 18 év feletti személy is átveheti. A futár nem hívja fel kézbesítés előtt, így kérjük, hogy a megadott szállítási címen a kézbesítés napján legyen elérhető. Amennyiben a kézbesítés idopontjában senki sem tartózkodik a megadott címen, úgy kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a futárszolgálattal, és egyezzenek meg más kézbesítési időpontban.

 1. Hibás termékek vagy hibás kézbesítés

A kézbesítés időpontjában Ön köteles meggyőződni arról, hogy a küldemény nem hibás-e. Amennyiben a megrendelésével kapcsolatosan problémája merül fel, kérjük, kövesse a 11. pontban leírt visszaküldési folyamatot, de a termékek hibája vagy az általunk elkövetett hiba miatti termékvisszaküldés esetén a visszaküldés költségeit is mi álljuk. Amennyiben az adott termék rendelkezésünkre áll, úgy új „Kiszállításról Szóló Értesítő E-mailt” küldünk Önnek, és haladéktalanul elküldjük Önnek a saját költségünkön a kicserélt terméket.

 1. Visszaküldési nyomtatvány

Kérjük, hogy amennyiben a 9. pont alapján terméket küld vissza vagy amennyiben nem megfelelő terméket kézbesítettek Önnek vagy bármely egyéb esetben, ha az American Tourister hozzájárult ahhoz, hogy a küldeményt visszaküldje, kövesse a 10. pontban meghatározott eljárást. Ön ugyanígy járhat el a 11. pontban foglaltak esetén is, amennyiben jogszabályban biztosított elállási/felmondási jogával él.

1. lépés:   Kérjük, töltse ki a visszaküldési nyomtatványt. E-mailen elküldjük Önnek a visszáru küldemény címzését a visszaküldési számmal és a visszaküldési útmutatásainkkal együtt.

2. lépés:   Csomagolja be a visszaküldésre kerülő (még nem használt, eredeti címkével, használati útmutatóval, jótállási jeggyel ill. más függőcímkével is rendelkező) terméket az eredeti csomagolásába a szállítással járó károk megelőzése érdekében.

3. lépés:   Kérjük, nyomtassa ki a visszáru címkét és ragassza azt a visszáru küldeményre. A visszáru címke tartalmaz majd minden szükséges adatot, például az Ön nevét, lakcímét és a visszaszállítási címet, az Ön telefonszámát, a termék számát, és/vagy a visszaküldésre kerülő termék leírását, és a visszaszállítási számot.

4. lépés:   Kérjük, gondosan olvassa el a visszaküldési útmutatót, és vegye fel a kapcsolatot futárszolgálatunkkal, amelyet a visszaküldési útmutatónkban jelölünk ki. A futárszolgálattal egy a visszaküldési igénye részünkre történő megküldésétől számított 14 naptári napon belüli időpontra köteles a visszaküldés időpontjáról megállapodni.

5. lépés:   Amennyiben Ön nem tesz eleget a visszaküldési előírásainknak, úgy e-mailben keressük fel annak tisztázására, hogy miért nem tudtuk azt 14 napon belül elfogadni.

Csak a Honlapon keresztül online vásárolt termékek küldhetőek vissza. Minden más visszárura vonatkozóan kérjük, hogy azzal az áruházzal vegye fel a kapcsolatot, amelyben az adott terméket megvásárolta.

 1. Távollevők közötti szerződés – elállási/felmondási jog

Ön nem gyakorolhatja elállási jogát olyan nem előre gyártott termék esetében, amely fogyasztói utasítás alapján vagy kifejezett fogyasztói kérésre került előállításra, vagy amely egyértelműen személyre szabott.

**

Elállási jog

**

Ön az adásvételi szerződéstől 14 napon belül indoklás nélkül elállhat. Az elállási/felmondási jog gyakorlására biztosított határidő lejár: (i) 14 nappal azt követően, hogy a terméket Ön vagy az Ön által kijelölt harmadik személy – a futárszolgálat kivételével – átvette, vagy (ii) több megrendelt termék esetén 14 nappal azt követően, hogy Ön vagy az Ön által kijelölt harmadik személy – a futárszolgálat kivételével - az utolsó terméket is átvette.

Elállási/felmondási jogát úgy gyakorolhatja, hogy a vonatkozó döntéséről egyértelmű nyilatkozatával felveszi velünk a kapcsolatot (levélben postai úton, e-mailen Nayan).

Jogának gyakorlásához felhasználhatja a Honlapunkon található ill. a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 2. számú mellékletét képező fogyasztó és vállalkozó közötti szerződések részletes szabályairól szóló nyilatkozatmintát, ám ennek használata nem kötelező. Kitöltheti és elküldheti a Honlapunkon található visszaküldési nyomtatványt is (sőt az elállási/felmondási jog gyakorlását követő eljárás kapcsán kifejezetten javasoljuk a visszaküldési nyomtatvány használatát a hatékonyságunk növelése érdekében). Amennyiben, ezt a lehetőséget választja, tartós adathordozó (például e-mail) útján haladéktalanul megerősítjük Önnek az elállási/felmondási nyilatkozatának kézhezvételét.

Annak érdekében, hogy érvényesen tudjon élni elállási/felmondási jogával, elengedhetetlen, hogy az elállási/felmondási határidőn belül küldje el részünkre a vonatkozó nyilatkozatát.

Az elállás jogkövetkezményei

Amennyiben eláll az adásvételi szerzodéstől, úgy az Ön által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget - beleértve a fuvarozási költséget is - visszatérítjük Önnek (ez nem vonatkozik azon többletköltségekre, amelyek abból adódtak, hogy Ön nem az általunk felajánlott legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módot választotta).

A visszafizetés összegéből levonásra kerül a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításhoz szükséges használatot meghaladó, használatból eredő értékcsökkenése.

Az Ön által ellenszolgáltatásként megfizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül visszatérítjük Önnek.

A visszajáró összeget az Ön által igénybevett fizetési móddal megegyező módon térítjük vissza. Amennyiben az Ön kifejezett belegyezése alapján mégis más fizetési módot alkalmazunk, úgy Önt ebből adódóan semmilyen többletköltség nem fogja terhelheti.

A termékeket a visszaküldési nyomtatványon megjelölt módon kérjük visszaküldeni, aminek a költségét viseljük. Ön mindössze a termékek jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. Kérjük, ne küldje vissza a termékeket a visszaküldési nyomtatványon megjelölt módtól eltérő módon, ám ha így tesz, Ön köteles ennek költségét és az abból eredő kockázatot viselni.

 1. Felelősségkorlátozás

Minden tőlünk elvárható kereskedelmi intézkedést megteszünk az Oldal zavartalan működéséért. Arra is törekszünk, hogy az Oldalt vírusoktól és más „kártékony programoktól” mentesen tartsuk. Az ilyen veszélyek és az internet természetét figyelembe véve az Ön felelőssége, hogy megtegyen minden szükséges óvintézkedést saját számítógépe és a rendszer védelmében, mert az Oldalt kizárólag saját felelősségre használja.

Nem vagyunk felelősek azért, hogy az Oldalt nem lehet használni, az Oldal tartalmáért vagy a más weboldalakra mutató hivatkozásért, valamint az Oldalon keresztül vásárolt termék teljesítményéért. A törvény által megengedett mértékig nem vagyunk felelősek a (i) szerződés nem általunk elkövetett megszegéséért, vagy (ii) bármely (üzleti) veszteségért (beleértve az elmaradt bevételt, forgalmat, az elvesztegetett időt, és az adatvesztést), vagy (iii) bármilyen közvetlen vagy következményes veszteségért, amely nem volt előrelátható Ön által vagy általunk, amikor Ön megkezdte az Oldal használatát.

Az értékesítési szerződéssel kapcsolatban felmerülő teljes felelősségünk nem haladja meg a kérdéses termék árát.

A jelen szerződéses feltételek nem befolyásolják az Ön törvény adta jogait.

 1. Kellékszavatosság, termékszavatosság

(a) kellékszavatosság:
Az Európai Unióban az áruk hibás teljesítése esetén Önt jogszabály alapján a hibás teljesítés eladó általi térítésmentes orvoslására vonatkozó jog illeti meg, és ezt a jogot a kereskedelmi jótállás nem érinti.

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított 2 hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított 2 éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

A teljesítéstől számított 6 hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az American Tourister nyújtotta. A teljesítéstől számított 6 hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

(b) termékszavatosság:
A termék hibája esetén Ön – választása szerint – az (a) pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet. Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalkor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 éven belül érvényesítheti. E határidő leteltével e jogosultságát elveszíti. Termékszavatossági igényét kizárólag a termék gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania. A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy a) a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta illetve hozta forgalomba vagy b) a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy c) a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania. Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

(c) kereskedelmi garancia:

Az American Tourister bizonyos termékeire további garanciát is vállal, ezzel kapcsolatosan részletes információt a garanciakártyán és/vagy a Honlapon talál.

 1. Kérdések, panaszok, észrevételek és ügyfélszolgálat

Amennyiben kérdése merül fel vagy technikai problémája adódik a Honlapon található információkhoz történő hozzáférés kapcsán, úgy kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal ( customer.care.hu@americantourister.com).

 1. Felhasználási korlátozások és szellemi alkotásokhoz kapcsolódó jogok

A Honlapon használt márkanevek, termékelnevezések és címek az American Tourister vagy harmadik személyek védjegyei, illetve márkanevei. Ön nem jogosult ezen védjegyeket illetve márkaneveket felhasználni, ezeket sokszorosítani, mivel ezek a felhasználásra jogosultak jogait sértenék. A Honlap kinézete, szövege, az ott található dokumentumok, filmek és más szolgáltatások, azok kiválasztása és elrendezése, valamint a Honlapra kihelyezett egyéb anyagok az American Tourister vagy beszállítói szerzői jogvédelme alatt állnak. Ön kizárólag a Honlap azon részleteit másolhatja le elektronikusan illetve nyomtathatja ki, amelyek a megrendelése leadásához vagy a Honlap webshopként történő használatához szükségesek. Ön nem jogosult a Honlapon található információkat és anyagokat bármilyen egyéb módon felhasználni, beleértve a fent megjelölt célon kívüli mindenfajta sokszorosítást, valamint nem jogosult az információkat és anyagokat módosítani, terjeszteni, illetve (ismételten) közzétenni. A Honlapon található anyagok és információk felhasználásához az American Tourister előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges.

 1. Az ön jelen honlappal kapcsolatos tájékoztatásának és javaslatainak felhasználása

Amennyiben anyagokat, információkat, javaslatokat vagy észrevételeket tesz illetve jelentet meg a Honlappal, az American Tourister üzletvitelével vagy a Honlap működésével kapcsolatosan, magán a Honlapon vagy azon keresztül máshol, az American Tourister fenntartja a jogát, hogy ezen információkat, javaslatokat vagy észrevételeket belátása szerint ellenszolgáltatás fizetése nélkül felhasználja. Ön ezen információk és anyagok, illetve ezek részei vonatkozásában nem kizárólagos, időben és térben korlátlan felhasználási jogot biztosít az American Tourister részére díjfizetési kötelezettség nélkül. Az Ön személyes adatai (pl. név, lakcím, társadalombiztosítási azonosító jel és telefonszám) American Tourister általi felhasználására a Honlapon található, lentebb tárgyalt Adatvédelmi Szabályzatban foglaltak irányadók.

 1. Az ön új termékekre, tulajdonságokra illetve eljárásokra vonatkozóan az american tourister részére adott javaslatainak felhasználása

(a) A javaslattétel a címben foglaltakra vonatkozóan nem létesít bizalmas jellegű viszonyt, az American Tourister nem tekinthető bizalmas információkban részesülő félnek, és az American Tourister nem köteles ilyen javaslatokat bizalmas jellegűnek tekinteni, és ezek kezelésére nem is vállal kötelezettséget.

(b) Az American Tourister jogosult a hozzá eljuttatott anyagokat megőrizni, azokról másolatot készíteni, illetve ezeket az iratai között megőrizni.

(c) A részére eljuttatott anyagok átvétele illetve megvizsgálása semmiféle kötelezettséget nem ró az American Tourister-re, kivéve, ha Ön és az American Tourister írásbeli megállapodást kötött, és ezen írásbeli szerződés az American Tourister-ra kifejezetten kötelezettségeket ír elő.

 1. Adatvédelmi szabályzat

Az Ön személyiségi jogait nagyon fontosnak tartjuk, és ezért biztosak akarunk lenni abban, hogy Ön tisztában van a személyes adatainak kezelésével és feldolgozásával, illetve ehhez kifejezett hozzájárulását adja. Adatvédelmi Szabályzatunkat a www.americantourister.hu honlapon találja meg. A megrendelése leadásának feltétele az Adatvédelmi Szabályzatunk elfogadása, illetve az, hogy Ön kifejezetten hozzájárul személyes adatainak az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltak szerinti kezeléséhez, illetve feldolgozásához.

Az esetlegesen felmerülő kérdésekkel kérjük, keressen minket a privacy@aboutbags.com email címen.

 1. Meghatározások

Jelen Szerződési Feltételek keretében, eltérő rendelkezés hiányában az alábbi kifejezések a következő jelentéstartalommal bírnak:

 • Szerződési Feltételek: jelentik jelen szerződési feltételeket, azok kiegészítéseit illetve frissítéseit.
 • Nayan NV: jelenti az Nayan NV-t, amely egy belga törvények szerint bejegyzett korlátolt felelosségű társaság, székhelye Pittemsestraat 58D, 8850 Ardooie, Belgium cégjegyzékszáma: Kortrijk 0806.661.106. Az Nayan a Honlap technikai támogatásáért felel.
 • Felhasználó: jelenti a jelen Honlapra annak címe beírásával belépő személyt, illetve azt, aki egy link segítségével látogat el jelen Honlapra, és azt tájékozódás vagy megrendelés céljából használja.
 • American Tourister: Aboutbags NV-t Westerring 17, 9700 Oudenaarde, Belgium (cégjegyzékszáma Oudenaarde 0681.881.789).
  A szellemi alkotások vonatkozásában American Tourister alatt az American Tourister IP Holdings Sarl-t értjük, amelynek székhelye E-1931 Luxemburg, Avenue de la Liberté 13-15, Luxemburg.
 • Honlap: jelenti a www.americantourister.hu címen található weboldalak együttesét.
 1. Irányadó jog

Szerződéses feltételek érvényességével, értelmezésével és/vagy végrehajtásával kapcsolatos minden vitás helyzetben kizárólag Belgium törvényei mérvadók, és Belgium bíróságai illetékesek, külön tekintet nélkül a fogyasztó által a kötelező érvényű törvényi rendelkezések alapján az illetékes bíróság elé tárt viás helyzetekre. A nemzetközi árukerskedelemi szerződésekre vonatkozó ENSZ rendeletet kifejezetten kizárjuk. Amennyiben Ön fogyasztó és az EU állandó lakosa, Önt saját országa törvényei is védik.

A Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a Honlap használatával kapcsolatosan felmerülő viták esetén elektronikus bizonyítékok (pl. e-mailek, backup fájlok, stb.) kerüljenek bizonyítékként felhasználásra.

Amennyiben jelen Szerződési Feltételek valamely rendelkezése érvénytelen vagy nem alkalmazható, úgy ez a többi rendelkezés érvényességét nem érinti, és az érvénytelen rendelkezés a jogszabályi keretek között alkalmazandó tovább.

 1. A megállapodás teljessége

Jelen Szerződési Feltételek a Felhasználóval kötött minden korábbi megállapodás helyébe lép. A Honlappal kapcsolatosan felmerülő kérdések, észrevételek esetén illetve technikai problémákkal kapcsolatosan, kérjük, keressen meg bennünket.

Jelen Szerződési Feltételek utoljára 11/01/2024 napján kerültek frissítésre.

Withdrawalform